לא במקרה קיבלת את הברנדי שהזמנת בשבוע שעבר בכוס נמוכה יחסית, רחבה עם פתח צר (צורת בלון).
את משקה הקפירינייה ששתית בקיץ, לפני שנה, בטיול בספרד, קיבלת עם קרח כתוש? גם זה לא קרה במקרה.
צורת ההגשה של משקאות אלכוהוליים איננה דבר של מה בכך.

ישנם כללים מוסכמים, בין-לאומיים בנוגע לצורת ההגשה של כל משקה ומשקה.
לכל סוג של משקה (קבוצת משקאות ממשפחות מסוימות) יש כוס אופיינית להגשה,
ולכל משקה יש דרך מסוימת להגיש (בליווי של לימון או דובדבן...)

הביטוי - אוכלים עם העיניים מאפיין גם את עולם המשקאות בכלל ואת הגשת הקוקטיילים והמשקאות האלכוהוליים בפרט.
גודל ומבנה הכוסות מאפשר גם שליטה בכמות האלכוהול המוגשת, בהתאם למקובל.




כוסות תוספות
התמונות הן לינקים למידע נוסף