הקונטצייה שעולה לעיתים לחומוס וקוליפורמים מקורה בתחקיר כלבוטק משנות ה-80 שתיעד באמצעות שימוש במצלמה נסתרת ייצור חומוס לא תקין שבדיקות מעבדה הוכיחו לגביו נוכחות קוליפורמים בכמות המסכנת בריאות הציבור.
חשוב להסביר שסכנת הקוליפורמים (בייחוד חיידקי הקולי) אינה ייחודית רק לייצור חומוס. קוליפורמים יכולים להיות בכל מזון תעשייתי המיוצר בצורה שאינה נאותה (סביבת הייצור אינה נקייה, עובדי הייצור מטפלים במזון בידיים לא נקיות וכדו'), או שאינו נשמר בצורה נאותה (אחסון לא נאות – למשל לא בתנאי קירור כאשר נדרש, או חשיפה לשמש כאשר נדרש אחסון מוצל וכדו'), או מזון שאינו טרי (עבר תאריך התפוגה שלו).
כמו כן יש לציין כי הסכנה בכל מקרה ממזונות מהחי יותר גדולה בהקשר זה, בעיקר הכוונה לסכנת הסלמונלה היכולה להיות קיימת בביצים ודגים, וליסטריה היכולה להיות בסושי למשל.
אגב בבריטניה לא מזמן הוסרו מהמדפים מוצרי החומוס הארוזים בעקבות גילוי חיידקי סלמנולה בחומוס המשווק שם והמיוצר באיסלנד (כנראה יש מרכיב ביצה בחומוס האיסלנדי).