מצרכים :
- 2 כוסות גרגירי חומוס
- פירורים משתי פרוסות לחם שחור (אפשר לפורר במעבד מזון)
- 5 שיני שום קצוצות
- 2 כפיות מחוקות של אבקת סודה לשתיה
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה (לא לקצץ בזה !)
- 1/2 בצל קטן קצוץ
- כף גדושה גרגירי שומשום
- כפית כמון
- כפית פפריקה
- 3/4 כפית מחוקה של מלח
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה :
1. משרים את גרגירי החומוס למשך 12 שעות בערך.
2. שוטפים ומסננים את גרגירי החומוס ומכניסים למעבד מזון עם השום והבצל וכל יתר התבלינים שהוזכרו, עד שמקבלים מרקם משחתי גס ולח (אם צריך מוסיפים קצת מים).
3. מעבירים לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם וכן את אבקת סודה.
4. מכסים ומניחים בצד לחצי שעה עד שעה.
5. מחממים שמן עמוק (צריך להיות חם ולא רותח), יוצרים כדורים ומטגנים אותם עד שישחימו.