שי הוא מרק רוסי עתיק שהכינו עוד בימי מלכתו של איוון האיום. מספרים שיום אחד הוא התעצבן על הנסיך גבוזדב והוראה לשפוך עליו שי חם. מרק זה נחשב ברוסיה למרק פשוט ולא דורש מרכיבים מיוחדים ולכן משפחות עניות נהגו גם להכינו. קיימים ורסיות רבות למרק: כרוב טרי, כרוב כבוש, תוספת שעועית וכו'.


שי –מרק העשוי מכרוב כבוש


חומרים:


1 ק"ג בשר בקר
400-500 גר כרוב כבוש
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים
1 גזר
2 שיני שום
פטרוזיליה,שמיר,כוסברה
פלפל שחור, עלה דפנה ומלח

הכנה:


לשטוף את הבשר, לשים בסיר על האש עם 2-3 ליטר מים. לפני שהמים רותחים יש להוריד את הקצף שנוצר על פני המים. ברגע שהציר רותח יש להוסיף מלח ולבשל במשך שעה וחצי. לשים בסיר בצל אחד, 2 עלי דפנה ו- 5 כדורי פלפל שחור, לבשל כחצי שעה. בינתיים לטגן בצל חתוך דק עם גזר עד שהבצל נהיה זהוב. לחתוך תפוחי אדמה לקוביות, את הכרוב הכבוש לשטוף במים קרים ולחתוך. וכאשר הבשר מבושל, יש להוציאו מהמים ולהעביר את הציר דרך מסננת, לאחר מכן להוסיף לציר את תפוחי האדמה החתוכים, כרוב כבוש ושום ולבשל עוד 15 דקות עד שתפוחי האדמה יהיו מוכנים. כעת יש להפריד את הבשר מהעצמות ולחתוך לחתיכות בינוניות. כאשר תפוח אדמה יהיה מוכן להוסיף גזר עם בצל, בשר וירק חתוך דק. לחכות עד לרתיחת המרק ולהמתין כ 15-20 דקות ורק לאחר מכן להגיש. ניתן להוסיף לצלחת קצת שמנת חמוצה בשביל הטעם.