שם הקציצות מגיע משמו של נסיך פז'רסקי. באחד הימים בא לפונדק שלו צאר והזמין קציצות בקר. לצערו של פז'רסקי באותו היום לא נשאר לו יותר בקר ולא היה מהיכן להשיג אותו. כיוון שלא ניתן היה לסרב לצאר, אשתו של פז'רסקי הציעה לבצע שקר לבן, היא עשתה קציצות עוף בצורת קציצות בקר בפירורי לחם והגישה אותו לצאר. הצאר אהב את המנה ורצה להעניק לבעל המקום מתנה. אך פז'רסקי פחד שצאר יגלה את האמת וסיפר לו את האמת. הצאר החליט לקרוא לקציצות האלו על שמו של פז'רסקי ונתן הוראה להוסיף אותם לתפריט שלו.


קציצות "פוז'רסקי"


חומרים:


400 גר' חזה עוף
50 גר' לחם לבן
ביצה אחת
בצל אחד
מלח,פלפל לפי הטעם
פרורי לחם

הכנה:


לשים את הלחם לדקה לתוך קערה עם מים על מנת שיהיה לח. לטחון את הבשר יחד עם הלחם והבצל ולהוסיף מלח, פלפל וביצה ולערבב היטב. ליצור קציצות ולגלגלם בפירורי לחם.לטגן את הקציצות על מחבת חמה ומשומנת עד לקבלת קרום קריספי בצבע זהוב.