עוגת קרם קשיו ותותים(המומלצים שלי)
dessert
עוגת קרם קשיו ותותים
הוראות הכנה:
1. מעבדים את התמרים ושיבולת השועל במעבד מזון או בידיים, עד לקבלת עיסה אחידה, ומהדקים את העיסה לתחתית תבנית אפייה עגולה עד שמתקבל כיסוי אחיד.
2. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר, מיץ הלימון, 3 כוסות המים ותמצית הווניל.
3. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי בחישה.
4. מערבבים בנפרד את הקורנפלור עם כוס מים, עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים.
5. כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור, ובוחשים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה.
6. יוצקים את התערובת הסמיכה על גבי הקלתית, ומצננים במקרר לשעה.
7. חוצים את התותים ומפזרים את החצאים על העוגה, כך שפני העוגה מכוסים.
8. מחזירים למקרר ל-4 שעות נוספות.
עוגת "גבינה" פירורים (המומלצים שלי)
dessert
עוגת גבינה פירורים
הוראות הכנה:
1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, וממיסים את המרגרינה.
2. מערבבים את הפירורים עם המרגרינה הממוסת, הסוכר וקליפת הלימון.
3. משטחים בתבנית עגולה 3/4 מעיסת הפירורים ומהדקים היטב.
4. מקציפים במיקסר את השמנת הצמחית, גבינת הטופו ואבקת הפודינג עד שנוצר קרם אחיד.
5. יוצקים את הקרם על התחתית בתבנית ומעל מפזרים את שאר הפירורים.
6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומקררים לפחות 5 שעות עד ההגשה.
מאפינס שוקולד(המומלצים שלי)
dessert
מאפינס שוקולד
הוראות הכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים – קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה ומלח.
2. מוסיפים את השמן, תמצית הווניל, החומץ והמים, ומערבבים.
3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את התערובת לתבנית למאפינס (ממלאים עד לשלושת רבעי כל שקע), ואופים כ-20 דקות.
האתר נכתב ע"י רפאל בר