תחליפי ביצה
מי שלא רוצה לממן את ההתעללות בתרנגולות ובאפרוחים בתעשיית הביצים ייגלה עד כמה קל להחליף ביצים ברכיבים מהצומח במתכוני מאפים וקציצות, ולהכיר את גרסה טבעונית לחביתה ביתית מושלמת.

מבחינה תזונתית, אין צורך בתחליף לביצים:
חצי כוס של קטניות מבושלות=שתי כפות שבבי סויה=כמות חלבון בביצה אחת.(בלי הכולסטרול והשומן הרבים שיש בהם )
לרוב התפקיד של ביצים במאפים ובקציצות הוא להדביק את חלקי התערובת. כאשר מדובר במתכונים המכילים ביצה אחת, ניתן לוותר עליה או להוסיף נוזלים, מבלי שהמאפה או הקציצה יתפרקו.לפעמים שמים ביצה על מאפים כדי ליצור שכבה מבריקה או כדי להדביק שומשום, ואפשר בקלות להחליף את זה במשיחת שמן במאפים המלוחים או סוכר במאפים המתוקים.

תערובות המתאימות למאפים וקציצות:
burger
קציצת עדשים בלחמניית המבורגר

תערובות המתאימות לעוגות ועוגיות:
pancakes
פנקייק בלי ביצים

תערובות המתאימות גם למתכונים מלוחים וגם למתוקים (עקב טעמם הניטראלי):


חביתה, שקשוקה, מקושקשת: הגרסה הטבעונית
hemelet
הומלט טבעוני
האתר נכתב ע"י רפאל בר